mars 17, 2017

Vanliga frågor & svar

Nedan finner du en sammanfattning av frågor som vi ofta får av våra läsare. Har du en fråga som rör bänkdiskmaskiner? Hör av dig till oss via vårt kontaktformulär eller kommentera nedan så svarar vi oftast inom 24 timmar.

 

Hej!

Mycket bra och utförlig beskrivning

Men om man, som i mitt fall, köpt en ny diskmaskin och fått köpa en bussning, som första bilden visar, och den läcker. Vad har då gått fel? Den gamla inloppsslangen funkar perfekt. Men så fort jag kopplar på den nya slangen med bussningen så läcker det. Behöver jag en packning, eller vad är problemet?

Mvh

Malin

Hej Malin, tack för din fråga. Ja högst troligtvis är det så att nya slangens packning antingen saknas helt eller är trasig.
Jag är på jakt efter en bänkdiskmaskin som är 45cm. /Anne-MarieHej Anne-Marie, tack för din förfrågan. Vi har i dagsläget inte hittat någon bänkdiskmaskin som är så pass liten. Däremot finns det många små diskmaskiner som inte är bredare än 45cm. Ta en titt på Tretti.se så hittar du något som passar dig. Lycka till!
Hur mycket vatten ska man ge till diskmaskinen vid anslutning till blandarens munstycke så att säga? Alltså, hur mycket ska man vrida kranen vid diskning? Full effekt? Varmt eller kallt vatten? Hej Anton, tack för din fråga. Det är bara att dra på fullt på kranen. Kallvatten är att rekommendera. Bänkdiskmaskinen kommer att reglera själv hur mycket vatten den ska ta in samt värma vattnet till rätt temperatur.
TableTable

4 reaktioner på ”Vanliga frågor & svar

 • Hej!
  Fråga 1. Var kan man köpa grejen man kopplar på ”bussningen” som kan sprida vattnet och peka åt olika håll? Grejen som är blå på den tredje bilden i er beskrivning av enklaste sättet att koppla in bänkdiskmaskin.
  Fråga 2. När bänkmaskinsprogrammet är klart måste man då passa maskinen och slå av vattnet, eller hur funkar det?
  Tack för svar! /Johanna

  • Hejsan Johanna,

   Tack för dina frågor. Vi kommer inom kort att lägga upp en länk till olika munstycken som vi rekommenderar. Nej man behöver inte passa bänkdiskmaskinen. Den suger in det vatten den behöver och slutar suga in vatten när den inte behöver vatten. Dock föreligger det alltid en risk att packningar går sönder och är vattnet på så kan det så klart få förödande konsekvenser i form av vattenskador. Har du bänkdiskmaskinen på rostfri diskbänk eller liknande så hittar vattnet förmodligen ner i diskhon och du kan känna dig tryggare om du behöver lämna huset för en stund. Har du bänkdiskmaskinen i ett skåp eller liknande så har vi sett att vissa använder en låda eller bygger sig som en låda som bänkdiskmaskinen står i. Skulle det läcka ut ett par liter vatten så samlas det upp i lådan. Det ger en lite mer tid i alla fall.

   Lycka till!

 • Hej! Jag har köpt en bänkdiskmaskin, men kan inte hitta någon bussning som passar min kran Oras Swea.
  Jag funderar på att installera via blandaren istället. Behöver jag kontakta rörmokare då?

  Med vänlig hälsning Ulrika

  • Hejsan Ulrika,

   Oss veterligen finns det ingen lag som säger att du inte får/kan installera blandaren själv. Där skiljer det sig tex från allt som har med el att göra. Där krävs att man har behörighet. Det du däremot inte får göra själv är att dra nya rör. Gör du det själv så är det på egen risk som det kallas. Kontaktar du rörmokare för arbetet så vill de ofta använda sina egna produkter som de kan lita på så att de sen kan lämna en garanti. Köper du egen blandare så kan de hjälpa dig att installera den men inte lämna någon garanti sen. Är du lite händig så installera blandaren själv. Det är inte så svårt om man följer beskrivningen och är noggrann. Känner du dig osäker så kontakta en lokal rörmokare.

   Lycka till och ha en skön sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *